Het lichaam is een eenheid

De osteopathie gaat uit van de gedachte dat het menselijk lichaam een eenheid is. Dat lichaam bestaat uit verschillende systemen die elkaar in evenwicht houden en heeft een natuurlijk vermogen om storingen te verhelpen.

Als het lichaam gezond is, gebeurt dat ook. Is het evenwicht verstoord geraakt door een ongeluk, een ziekte of operatie, stress of slechte voedingsgewoonten, dan heeft het lichaam vaak hulp nodig om het evenwicht te herstellen. een osteopaat kan het lichaam daarbij helpen.

Dat kan bij het bewegingsapparaat, dat bestaat uit gewrichen, spieren en kapsels. Maar ook bij organen en het hoofd. Want organen en schedelbotten zijn net als spieren en gewrichten altijd onderhevig aan verandering. Cellen worden afgebroken, nieuwe worden aangemaakt. Maar als er in dat proces iets misgaat door vastzitten van structuren, kunnen er klachten optreden.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat darmkrampjes bij baby’s veroorzaakt worden doordat bij de geboorte hun schedelbasis te weinig ruimte heeft gehad in het geboortekanaal. daardoor kan een zenuw in de verdrukking raken. Door het hoofdje te behandelen, verdwijnen de krampjes. Zo kan ook hoge bloeddruk veroorzaakt worden door een nier die onvoldoende kan bewegen. Of kunnen schouderklachten veroorzaakt worden door verklevingen rond de lever. Een osteopaat is opgeleid om beenderen en organen één voor één weer bewegelijk te maken, zodat het lichaam als geheel weer ongehinderd en pijnvrij kan functioneren.

CONTACT

Heeft u vragen over osteopathie of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op.
Hans Jacobsz Rosier

T – 06-55 30 65 46
E – jacobsz@xs4all.nl

Hans Jacobsz Rosier

T – 06-55 30 65 46
E – jacobsz@xs4all.nl

Jan Boom

T – 06-25 51 81 00
E – osteopathieboom@telfort.nl