Osteopathie bij kinderen

osteopathie kinderenKinderen vragen speciale aandacht binnen zowel de geneeskunde als de osteopathie. Er zijn vele aspecten in de behandeling van een kind anders dan bij een volwassene omdat kinderen volop in ontwikkeling zijn, zowel mentaal als fysiek. Elke ontwikkelingsfase vraagt een specifieke benadering, heeft zijn eigen kenmerken en kinderziekten.

Als er een probleem in een van de facetten van de ontwikkeling optreedt heeft dit gevolgen voor de totale ontwikkeling van het kind. Elk kind vraagt dan ook zijn eigen unieke benadering. Kinderen ervaren de behandeling in het algemeen als aangenaam, omdat er over het algemeen met zachte mobilisatie- en manipulatietechnieken wordt gewerkt.

Waarmee komen kinderen bij een osteopaat?

Veel voorkomende klachten, waarmee kinderen bij een osteopaat komen zijn: traumatisch geboren baby`s denk dan aan huilbaby`s, voorkeursligging, afvlakking van de schedel, reflux, darmkrampjes. Bij oudere kinderen buikpijn, hoofdpijn, oor- en bijholteontstekingen, slaapproblemen, groeipijn, zindelijkheidsproblemen e.d. Bij het schoolgaande kind klachten zoals dyslexie, discalculie, ADHA, ADD, asperger, concentratieproblemen e.d.

Omdat het zelfgenezend vermogen wordt hersteld, wordt niet alleen de motorische en de verstandelijke ontwikkeling, maar ook de emotionele ontwikkeling van het kind gestimuleerd.

CONTACT

Heeft u vragen over osteopathie of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op.
Hans Jacobsz Rosier

T – 06-55 30 65 46
E – jacobsz@xs4all.nl

Hans Jacobsz Rosier

T – 06-55 30 65 46
E – jacobsz@xs4all.nl

Jan Boom

T – 06-25 51 81 00
E – osteopathieboom@telfort.nl