Osteopathie bij zuigelingen

Vaak komen ouders met hun baby bij de osteopaat terecht, omdat er bij consultatiebureau of huisarts geen ziektebeeld vastgesteld kan worden, terwijl er wel klachten zijn. Dat kan zijn veel huilen, darmkrampen, overstrekken, onrust, obstipatie, slecht slapen, voorkeurshouding of reflux. Onze behandeling richt zich op verbeteren van de functionaliteit.

Oorsprong

Bij bijzondere bevallingen, zoals heel lange of juist korte uitdrijving, klem zitten, (spoed)keizersnede of vacuümbevalling kunnen bovenstaande klachten vaker voorkomen. Normaal gesproken helpt de bevalling op natuurlijke manier het zenuwstelsel van de baby bij de overgang van vloeistof fase (de baarmoeder) naar de lucht fase (buitenlucht) krachtig op gang te brengen. Bij een bovengenoemde bevallingen gebeurt dit minder krachtig. De natuurlijke uitrijping gaat dan minder goed (functioneel) onze behandeling richt zich op het versterken van die natuurlijke uitrijping.

Hoe werkt het?

Met zachte handgrepen mobiliseert de osteopaat de darmen, het middenrif, de nek en de schedel; blokkades worden weggehaald en het hele lichaam kan daardoor beter functioneren. Gevolg is een betere spijsvertering, minder onrust, beter slapen, enz.

Fabels

In de media verschijnen soms geruchten over baby’s die dubbel worden gevouwen of behandelaars die aan het nekje rukken. Osteopaten gebruiken alleen zachte handgrepen, deze ‘indianenverhalen’ zijn dus niet van toepassing op de behandeling die wij geven. Daarnaast is er soms een spanning tussen methoden die als ‘regulier’ worden erkend en de zogenaamde ‘alternatieve’ geneeswijzen. Binnen de geneeskunde wordt de osteopathie nog lang niet altijd als waardevolle aanvulling gezien op de klassieke methoden, dit terwijl meer dan 95 procent van de osteopaten in Nederland een reguliere fysiotherapie opleiding als achtergrond heeft.

CONTACT

Heeft u vragen over osteopathie of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op.
Hans Jacobsz Rosier

T – 06-55 30 65 46
E – jacobsz@xs4all.nl

Hans Jacobsz Rosier

T – 06-55 30 65 46
E – jacobsz@xs4all.nl

Jan Boom

T – 06-25 51 81 00
E – osteopathieboom@telfort.nl